«Ֆրանսիայի համը» (Goût de France/Good France) խորագրով միջոցառում՝ նվիրված Ֆրանկոֆոնիայի տոնին

«Ֆրանսիայի համը» (Goût de France/Good France) խորագրով միջոցառում՝ նվիրված Ֆրանկոֆոնիայի տոնին

  • 19/03/2024
  • 279

Այսօր՝ մարտի 19-ին, Գորիսի պետական քոլեջում տեղի ունեցավ Goût de France/Good France «Ֆրանսիայի համը» խորագրով միջոցառումը՝ նվիրված Ֆրանկոֆոնիայի տոնին:

Միջոցառման նպատակն էր ձևավորել սեր և հետաքրքրություն ֆրանսերեն լեզվի նկատմամբ, կարևորել խոհարարական արվեստի դերը միջմշակութային կապերի ամրապնդման գործում։

Միջոցառում, որի շնորհիվ տարբեր մշակույթներ երկխոսում են, օգտագործելով մեկ ընդհանուր լեզու՝ ֆրանսիական խոհանոցի լեզուն :

Աշխարհում իր տեսակի մեջ եզակի այս միջոցառումը՝ «Ֆրանսիայի համը» (Goût de France/ Good France), ֆրանսիական կենսակերպի մեծարանքն է  և  ֆրանսիական խորտկագիտության համաշխարհային տարածման խորհրդանիշը։ Այն կապող օղակ է ամբողջ աշխարհի խոհարարների համար :

Գորիսի պետական քոլեջի «Խոհարարական գործ» մասնագիտության ուսանողները առաջարկեցին իրենց ճաշացանկ «à la française»-ը:  Նրանք ներկայացրին տանձով և պանրով ֆրանսիական աղցան։

L’événement  Goût de France  dédié à la fête de la Francophonie.

Aujourd'hui,  le 19 mars, l’événement Goût de France/Good France a eu lieu au Collège d’Etat de Goris, dédié à la fête de la Francophonie.

Le but de l'événement était de développer l'amour et l'intérêt pour la langue française, de mettre en valeur le rôle de l'art culinaire dans le renforcement des liens interculturels.

Un événement qui permet à différentes cultures de dialoguer autour d'un langage commun: la langue de la cuisine française.

Cet événement unique au monde, «Goût deFrance / Good France », est une célébration de l'art de vivre à la française et un symbole du rayonnement mondial de la gastronomie française. C'est un lien pour les chefs du monde entier.

Les étudiants de la spécialité "Travail Culinaire" du Collège d’Etat de Goris ont proposé leur menu "à la française". Ils ont présenté une salade française avec des poires et du fromage.

Բելա Վարդանյան